Anne-Çocuk

Emzirme Döneminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Emzirme Döneminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? İlk birkaç hafta boyunca bebeğinizi kendinize yakın tutmanız ve evdeyseniz onu bir bakıcıyla veya başka biriyle yalnız bırakmamanız çok önemlidir.

Emzirme Döneminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? Bebeğinizi emzirirken kendinize yakın tutun ve mümkün olduğunda kısa bir uyuma yapın. Yeterince uyumanız da çok önemlidir, böylece bebeğiniz uyurken kestirebilir veya geceleri bebeğiniz uyurken uyuyabilirsiniz. Başka biri bebeğinizle ilgilenmenize yardımcı olmak isterse, bırakın yardımcı olsun. Bu şekilde, hem sizin hem de bebeğiniz için ne kadar özel ve önemli olduklarını hissedebileceklerdir.

Bebeğiniz çok sık emmek istiyorsa, aç veya susamış olabilir. İyi beslendikten sonra emmeye devam ediyorsa, zevk, rahatlık veya güvenlik için emmek istiyor olabilir. Ona bir emzik verilirse, emme ihtiyacını karşılayacaktır. Emziğiniz yoksa emzik yerine küçük parmağınızı da kullanabilirsiniz. Bu şekilde bebeğin organik emme ihtiyacı karşılanmış olur ve bağımlılık haline gelmez.

Süt Artırmak İçin İpuçları

Annede bebeğini emzirmek için sütünün yetmeyeceği endişesi başlar. Sütünüzü artırmak için bazı ipuçları bulunur. Bebeğin istediği kadar emmesine izin verilmelidir: Doyduğunu düşündüğünüz ya da artık emmek istemediği için bebeğinizin emmesini durdurmak zorunda değilsiniz. Ne kadar süt istediğini kendisi bilir. İki meme arasında kısa bir mola vermesi ve diğer tarafta emmeye devam etmesi yeterlidir. Bebeğiniz bazı öğünlerde diğerlerine göre daha az yiyorsa endişelenmeyin; bir bebeğin günün bazı saatlerinde diğerlerine göre daha fazla yemesi normaldir.. Sütünüzün gelmesi birkaç gün, hatta bir veya iki hafta sürebilir. Herhangi bir endişeniz varsa, sağlık uzmanınızla veya bir emzirme danışmanıyla konuşun. Emzirme teknikleri konusunda size yardımcı olabilir ve destek verebilirler. Emzirirken bol sıvı tüketmeniz ve sağlıklı beslenmeniz de önemlidir. Bu, bebeğiniz için yeterli süt üretmenize yardımcı olacaktır. Bu nedenle, bu süre içinde emziremiyorsanız, sütünüzü elle veya bir pompa ile sağmanız ve bebeğe bir kapta veya bir şırınga ile vermeniz daha iyi olacaktır.

Sütünüzün gelmesinin birkaç gün sürebileceğini de aklınızda bulundurmanız önemlidir. Bu nedenle, hemen çok fazla sütünüz olmasa bile, süt üretiminizi teşvik etmeye yardımcı olmak için mümkün olduğunca sık emzirmeniz veya pompalamanız önemlidir. Sütünüz geldikten sonra, süt tedarikinizi sürdürmek için gerektiği sıklıkta emzirmeye veya pompalamaya devam edebilirsiniz.

 

 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu