Yaşam

Zeytinyağını Güzelleşmek İçin Kullanmanın 10 Yolu

Zeytinyağı ile güzelleşmek uzun yıllardan bu yana bilinen, son derece faydalı doğal bir formüldür. Bu nedenle pek çok kişi tarafından tercih edilir.

Zeytinyağı içerisinde bulunan besin değerleri sayesinde cildin daha güzel bir görünüme kavuşmasını sağlar. İlk olarak cildi nemli tutmakta ve daha yumuşak bir cilde sahip olunmasını sağlamaktadır. Bu özelliği sayesinde aynı zamanda zeytinyağı yaşlanma karşıtı olarak da bilinmektedir. Zeytinyağının içinde bulunan E vitaminleri cilt hücrelerinin yenilenmesine yardım etmektedir. Bunun için cilde günlük olarak masajla yağ sürmek yeterlidir.

Bilindiği üzere gözaltı morlukları pek çok kişinin şikâyet ettiği bir durumdur. Zeytinyağının içindeki polifenoller ve diğer maddeler koyu halkaların giderilmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda göz çevresini beslemekte ve daha yumuşak bir hale getirmektedir. Bunun yanı sıra soğuk havaların gelmesiyle birlikte çatlayan dudakların da normale dönmesi zeytinyağının güzelliğe faydaları arasında sayılmaktadır.

Güzelleşmek İçin Zeytinyağı

Zeytinyağının saçlarda da faydaları bulunmaktadır. Nemlendirme özelliği olduğundan dolayı saçların daha sağlıklı şekilde uzamasına yardımcı olur. Özellikle yaz aylarında ciltte meydana gelen güneş yanıklarını gidermek için zeytinyağının onarıcı etkisi bulunmaktadır. Bunun için güneş yanığının bulunduğu bölgeye hafifçe zeytinyağı sürülüp birkaç saat boyunca beklenmeli ve ardından ılık su ile yıkanmalıdır. Bunun yanı sıra zeytinyağı saçlara parlaklık katma özelliği ile de bilinmektedir.

Zayıflayan tırnaklar herkes için rahatsız edici bir durumdur. Bu durumu gidermek için zeytinyağı kullanılmalıdır. Böylece daha yumuşak ve sağlıklı tırnaklara sahip olunur. Benzer durum topuk çatlakları için de geçerlidir. Topuk çatlakları için de zeytinyağı kullanılması önerilmektedir.

Zeytinyağının makyaj temizleme etkisi de vardır. Özellikle ciltte kalan inatçı makyajların bile kolaylıkla çıkarılmasını sağlar. Aynı zamanda cildin nemli kalmasına da yardımcı olur.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu