Eğitim & Kurs

Dershane Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Dershane Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli? Üniversite sınavına hazırlanırken ya da KPSS sınavına hazırlanırken birçok öğrenci dershanelere giderek okul derslerindeki eksiklikleri giderir ve dershanenin yapmış olduğu deneme sınavlarıyla KPSS ve üniversite sınavına hazırlanır.

Dershane Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli? Dershaneye gitmek kadar doğru dershaneyi de seçmek önemlidir. Peki doğru dershane seçimini nasıl yapmalısınız? ve dershane seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Dershanenin Tarihi

Dershane seçerken dershanenizin geçmişi önemlidir. Çünkü Dershanenin bu konuda ne kadar deneyimli olduğu üniversite sınavlarında ya da KPSS sınavlarında ne kadar başarılı bunların hepsini dershanenin geçmişinden öğrenebiliriz. Bu nedenle dershane seçerken uzun yıllardır bu sektörde olan dershaneleri seçmek önemlidir. Öğretmen kadrosu Dershanenin geçmişi kadar dershanenin öğretmen kadrosu da önemlidir. Bu nedenle dershaneye gittiğinizde öğretmenleri ile ilgili mutlaka bilgi aliniz. Hatta birçok dershane kayıt olmadan bir kez derse katılmanıza izin verir. Bu nedenle dershaneye gittiğiniz zaman ücretsiz olan bir derse katılarak öğretmenin dersi nasıl anlattığına bakınız.

Etüt ve Birebir Dersleri Sorun

Dershanede müdürden ya da eğitim danışmanından bilgi alırken dershanenin etüt saatleri hakkında bilgi alınız. Ayrıca dershaneye kayıt olduğunuzda öğretmenlerinizden birebir ders alıp alamayacağınızı sorun. Normal ders saatleri kadar etüt ders saatlerinin suresi ve öğretmenlerinizden birebir ders almanızda önemlidir. Çünkü bu sınavda başarılı olmanızı kolaylaştırır

Eğitim Teknikleri

Artık eğitim sisteminde daha kolay şekilde öğrenmeyi sağlayan mental eğitim teknikleri vardır. Dershanenizde bu eğitim tekniklerinin de kullanıp kullanılmadığını da öğrenin. Çünkü bu teknikler sayesinde dersi öğrenmeniz kolaylaşır ve sınavdaki basari oranınız artar

Dershanedeki rehber öğretmen hakkında bilgi alın hatta mümkünse rehber öğretmenle de tanışın. Çünkü rehber öğretmen yeri geldiğinde dersteki başarılarınıza göre sizi birebir dersler konusunda yönlendirebilir. Ayrıca üniversite sınavına girecekseniz sınav sonrası size üniversite tercihlerinizde yardımcı olur.

Kısacası dershane seçiminde dershanenin bu konudaki tecrübe ve deneyimlerini iyice araştırırsanız, dershanenin öğretmenleri ve eğitim teknikleri hakkında bilgi alırsanız dershanenin etüt ders saat süresini ve birebir ders imkânı olup olmadığını öğrenirseniz ve dershanenin iyi bir rehberlik hizmetine sahip olduğunu bilirseniz dershane seçimini doğru bir şekilde yaparsınız.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu