Dekorasyon

Temiz ve Düzenli Ev İçin Neler Yapılmalı?

Temiz ve Düzenli Ev İçin Neler Yapılmalı? Evlerimiz, her anımızı içerisinde yaşadığımız en özel ve en güzel yuvamızdır. Bu huzurlu yuvamızda, kullandığımız renklerden tutun da, koltuktan kapıya kadar aslında her şey ruh halimizi etkiler.

Temiz ve Düzenli Ev İçin Neler Yapılmalı? Evde bir alan kafamızı kurcalıyorsa, orada rahat edemeyiz. Bu yüzden sizlere vereceğim tüyolar çok önemli. Hemen yerinize oturarak, temiz ve düzenli evlerde oturmak için neler yapılmalıdır? Konusu hakkındaki yazımızı okumaya başlayın.

 

Evdeki Uyumu Sağlama

Bulunduğumuz alanda bir düzenin olması, oranın çok uyumlu olduğu anlamına gelmez. Evimiz içinde aynı durum geçerlidir.  Evimizde her alanı düzenli kullanıyor olsak da, acaba bu düzen içerisinde beklenen uyum var mıdır? Bu durumu sorgulamak lazım. Evdeki uyumu sağlama konusunda mutlaka bilgi sahibi olmalı ve ona göre hareket etmelisiniz.

Evimizde sağlamaya çalıştığımız düzenin yanı sıra bir takım dekorasyon fikirleri ile her iki noktayı da özenle yakalamış oluruz.  Bulunduğumuz odada, özellikle sürekli oturduğumuz odayı ele alacak olursak, en başta duvarlardan başlamak gerekir bu uyum seçeneğini aramaya.  Çünkü dikkatimizi bir odada çeken ilk şey duvarların görselliğidir. Bunun yanı sıra, oda içerisindeki zeminin rengi yine odanın atmosferi ile ilgili olarak bize yol gösterecektir. Odada kullanacağımız boya rengi ya da kullanacağımız duvar kağıdının deseni, ne kadar açık tonlarda olursa,  içerisi de o kadar ferah ve rahatlatıcı olur.

Evdeki uyumu sağlama, tabii ki sadece bir unsurla oluşturulamaz. Oda içerisinde parça parça oluşturulan düzen, bir bütün olarak ele alınır.

Renklerin Uyumu

Evin ve odaların içerisinde kullanılacak renklerin uyumu da alanın görselliği konusunda büyük etkiye sahiptir. Duvar boyasını ya da kullanacağımız duvar kağıdını mutlaka koyu renk tercih etmek istiyorsak, alanın da o kadar kasvet barındıracağını unutmamalıyız. Evin zemininde kullanılan fayans ya da laminatın rengi de kullanılacak olan halı ve kilimlerin renklerini belirlemede önemli bir etkendir. Çünkü koyu bir zemine sahipse eviniz, o zeminde koyu renkte halı kullanırsanız, bu durum, odanın zeminini daha kalabalık ve iç karartıcı hale getirebilir.

Ancak koyu bir zemine sahip olup, açık renk halı kullanırsanız, yerin zemini dikkat çekmesinin yanı sıra oldukça hoş bir uyum içerisinde olacaktır. Bunun tam tersini düşündüğümüzde, açık renk fayans ya da laminata sahipseniz çok açık renk halılar kullanmanız, halınızın görselliğini ve çekiciliğini yitirmesine neden olur. Renklerin uyumu, görselliği etkileyen en önemli faktördür.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu